Interview met Beau

2014-05-21 21:59

Beau vertelt op de website van Kemna over zijn rol in The Normal Heart en in GTST!

Deze zomer keert The Normal Heart terug naar het theater. Beau  gaat hierin de rol van Hiram Keebler spelen.

Daarnaast blijft hij als Tim Loderus te zien in de RTL4-serie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Kemna sprak met Beau over het overnemen van een rol, zijn gedroomde samenwerking met Frans Weisz en over hoe ver hij gaat voor een hoofdrol.

Goede Tijden, Slechte Tijden is elke werkdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

The Normal Heart is tussen 2 en 10 augustus te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat het stuk op tournee langs verschillende theaters. De voorstelling is geregisseerd door Job Gosschalk, vertaald door Coot van Doesburgh en wordt geproduceerd door Kemna Theater in samenwerking met OpusOne.

Je bent deze zomer in The Normal Heart te zien. Heb je de eerste versie gezien? “Jazeker, ik heb de eerste lezing in het Compagnietheater bijgewoond en heb de voorstelling daarna in het DeLaMar gezien. Job had mij gepeild of ik voor de lezing beschikbaar was, maar ik kon echt niet. Ik was heel druk met afstuderen en met GTST. Toen ik het uiteindelijk zag dacht ik wel ‘shit, jammer dat ik dit moet missen’. Ik was heel blij dat ze het stuk na de lezing eigenlijk niet meer zo veranderd hadden. Er stonden een paar stoelen op het toneel, er was een goed script en goede acteurs. Ik ben blij dat ik weer ben gevraagd en ga het combineren met GTST. De tien keer dat we in het DeLamar Theater spelen valt precies in de zomervakantie van GTST. De tour daarna niet, dus dan ga ik dubbelen: overdag draaien en ’s avonds spelen.”

Je neemt de rol over van Oren Schrijver, hoe is dat? 
“Het komt steeds vaker voor, zeker bij langlopende producties. Als ik het script lees, zie ik voor me hoe ik het wil doen en neem ik wat Oren deed daar niet in mee. Daarnaast is de cast een clubje en dat moet je laten voor wat het is. Ik denk dat je niet te hard van stapel moet lopen en gewoon lekker je vak moet uitvoeren. In ieder geval niet meteen doet alsof je er al jaren bij hoort. Dat had ik natuurlijk ook bij Goede Tijden, dat speelde al 23 jaar voordat ik er bijkwam.”

Wat is voor jou het verschil tussen het spelen in een de langstlopende televisieserie en toneel?
“De kracht van Goede Tijden is dat het allemaal heel realistische mensen zijn. Wij zijn eigenlijk je buren, zo moet je het zien. Het spel is klein en realistisch. Dat is een verschil met theater, hoewel er natuurlijk ook films zijn waarin je een totaal gestoord karakter kunt spelen. De rol van Tim is qua stem en motoriek niet zo heel anders dan hoe ik zelf ben. Op toneel is dat allemaal wat groter en de rol in The Normal Heart ligt verder van me af.”

Wat is je meest gedroomde hoofdrol?
“Ik heb nog nooit een hoofdrol in een speelfilm gedaan en het lijkt me te gek om zo’n dramatische boog door te maken als acteur. Bij GTST komt er nooit een einde aan. Er gebeurt iets, je werkt naar een climax toe, daarna drinkt je personage rustig koffie in de Koning alsof er niets gebeurd is en daarna begint het weer opnieuw. Ik zou dus heel graag in een mooie speelfilm van een goede regisseur willen spelen.” Welke regisseur zou dat dan moeten zijn? “Frans Weisz heeft veel met mijn moeder gewerkt en het lijkt me cool om iets met hem te doen. Hij is van de oude garde en neemt overal heel veel tijd voor. Het gaat om de acteur en het spel. Ik vind het leuk als dat bovenaan staat, en dat daarna de shots en de andere ook belangrijke dingen komen.”

Welke acteur / actrice zou je graag een hoofdrol zien spelen?
“Allereerst zijn er zoveel klasgenoten die geen werk hebben en die ik het enorm gun. Daarnaast is Kay Greidanus een van mijn beste vrienden en hij gaat de hoofdrol in Warhorse spelen. We praten al jaren over wat we willen en waar we graag in willen spelen. Ik zou hem graag in een film willen zien. Hij is mysterieus, heeft een lach in zijn ogen maar kan ook ineens gevaarlijk worden. Je weet nooit wat hij precies denkt.”

Hoe ver ga jij voor een hoofdrol?
“Ik ben daar keihard in. Mijn carrière gaat voor alles. Ik weet niet hoe dat komt. Als ik speel of als ik een rol voorbereid, ben ik vanbinnen het meest kalm. Laat mij me maar verschuilen achter een rol. Ik zou er dus alles voor doen of laten. Ik zou er zelfs voor emigreren.”

Wat kunnen we het komende jaar nog meer van je verwachten?
“Ik speel een rolletje in de film Oorlogsgeheimen die vanaf 3 juli in de bioscoop te zien is en ik speel een rolletje in Boy 7. Dat was heel erg leuk om te doen. De film wordt geregisseerd door Lourens Blok en ik zou wel vaker in een film van hem willen spelen. Het is een toffe vent. Daarnaast doe ik ook weleens mee aan het Klokhuis. We gaan binnenkort beginnen met Welkom Bij De Romeinen, een kinderdocu met scènes over de Romeinse tijd. Het zijn allemaal verschillende dingen en dat vind ik juist heel leuk. In dit vak kun je elke baan hebben, en ik wil al die verschillende beroepen graag spelen.”